ניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה (M.A)

ראש תחום ד"ר יובל הדס -  Yuval.Hadas@biu.ac.il

תכנית הלימודים

התכנית ללימודי תואר שני בניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה נפתחה לראשונה בישראל בשנה"ל תשס"ה והיא התכנית היחידה מסוגה בתחום.
התכנית עוסקת בניהול אגפים לוגיסטיים ואף מכשירה ומפתחת את עתודת החוקרים ומנהלי שרשרת ההספקה והלוגיסטיקה במדינת ישראל על מנת שיוכלו לענות על סוגיות לוגיסטיות בניהול וישתלבו באקדמיה ובמשק הישראלי על שלל מגזריו.

הלימודים במסלול מעניקים לבוגרים תואר שני M.A בניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה.

תנאי קבלה שנה"ל תשע"ט
לתכנית הלימודים יכולים להגיש מועמדות בעלי תואר ראשון, ממוסד אקדמי מוכר ובעלי ציון ממוצע של 85 לפחות, בוגרי לוגיסטיקה/הנדסה (Bsc)/מדעים/כלכלה יוכלו להגיש מועמדות בממוצע 78 ומעלה כמפורט  במידע נוסף אודות תנאי קבלה.

מסלולי הלימוד:
  • מסלול א - כולל ביצוע מחקר (תזה),כתיבת התזה בהצלחה פותחת את השער ללימודי התואר השלישי. הוראות לכתיבת עבודת תזה נמצא בתקנון הוועדה לתואר שני. עוד על כתיבת תזה בקישורים הבאים: נוהל תזה,  קריטריונים להערכת תזה.
    תכנית הלימודים במסלול זה כוללת: 16 נק"ז חובה + 10 נק"ז בחירה (מתוכם מובנה "כלי מחקר מתקדמים" ו"סדנה לתזה") + עבודת תזה לתואר שני = סה"כ 26 נק"ז.
    רשימת קורסים למסלול א.
  • מסלול ב - ללא מחקר (תזה). מסלול זה מיועד למועמדים המבקשים להרחיב את ידיעותיהם בנושאים הנלמדים ואינם מתכוונים להמשיך לתואר שלישי.
    תכנית הלימודים במסלול זה כוללת: 16 נק"ז חובה+12 נק"ז בחירה + 8 נק"ז סמינריון = סה"כ 36 נק"ז.
    רשימת קורסים למסלול ב.

מעבר ממסלול ב למסלול א
סטודנטים שבתום סדנת התזה יגישו הצעה לתזה לוועדה לתואר שני, יוכלו לעבור למסלול א.
סטודנט שלא ישלים הגשת הצעת מחקר עד סוף סמסטר קיץ של שנה א, לא יוכל לעבור למסלול א.

סדרי הלימודים
  • הלימודים מתקיימים ברצף (כולל סמסטר קיץ) במתכונת חצי יום לימודים, יום ה' אחה"צ + יום ו'.
  • קורסי ההשלמה ומבחני סוף סמסטר עשויים להתקיים בימים ובשעות אחרים.
  • תכנית הלימודים הינה תכנית מובנית.
  • התלמיד יהיה חייב לסיים את לימודיו במסלול א עם (מחקר) במשך שנתיים ובמסלול ב (ללא מחקר) במשך ארבעה סמסטרים. במקרים מוצדקים הוועדה מאפשרת בהמלצת ראש המחלקה והמנחה הארכה לשנת לימודים שלישית וזאת רק לתלמידים במסלול א' (עם מחקר).
  • תלמידים שיחויבו וילמדו בפועל קורסי השלמה בהיקף שמעל 16 נק"ז  יהיו זכאים לשנת לימודים נוספת מעבר לארבעה סמסטרים.
לימודי השלמה
  • סטודנטים החסרים רקע אקדמי מתאים ושיתקבלו ללימודי התואר השני במחלקה לניהול יחויבו בקורסי השלמה, כמפורט בהמשך. על התלמידים להירשם ולסיים את דרישות קורסי ההשלמה תוך שנה אחת בלבד אשר תכלול סמסטר א', ב' וקיץ החל מהמועד בו התקבלו ללימודים.
  • סטודנט שיחויב בלימודי השלמה יהיה סטודנט במעמד על תנאי או במעמד מיוחד ויהיה חייב לסיימם במהלך שנת הלימודים הראשונה בציון ממוצע משוקלל של 80% לפחות. למידע נוסף אודות קורסי השלמה.

דרישות והנחיות משותפות לכל המגמות (מסלול א ו-ב)

לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני. מצ"ב תקנון.

ידיעת שפות
אנגלית לתואר שני.(פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים – ראה באתר המחלקה לאנגלית).
ניתן להירשם לקורס מחלקתי באנגלית המשתלב בתוך מערכת השעות המובנית של התואר.הקורס אינו כלול בשכר לימוד לתואר שני וכרוך בתשלום נוסף.

פטור מקורסי התמחות
  • סטודנט שהחל אך לא סיים לימודיו לתואר שני במוסד אקדמי מוכר, ולמד ב-4 השנים האחרונות קורס זהה או מקביל, הן בתוכנו והן בהיקפו לזה הנדרש בתכנית לימודי תואר שני, והשיג ציון 0 לפחות, יוכל להגיש בקשה לפטור מהקורס.
  • האפשרות לפטור מקורסים בגין לימודים קודמים קיימת עד לסך 16 נק"ז במסלול ב' ו-8 נק"ז במסלול א'.
  • בקשות לפטור או המרה של קורסים יש להפנות למזכירות תארים מתקדמים במחלקה לניהול  הסמכות לאישור פטור או המרה של קורסים היא בידי הוועדה לתואר שני האוניברסיטאית. את הבקשה יש להגיש על גבי טופס פניה מתאים.
 שינויים ועדכונים בתכניות הלימודים
תכניות הלימודים המוצגות במסמך זה הינן בהתאם לתכניות המאושרות והשינויים המוצעים לקראת שנה"ל תשע"ט.
במסגרת הפעילות האקדמית לאישור תכניות הלימודים ייתכנו שינויים ועדכונים בתכניות אלה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למחלקה
טלפון 03-5318276 שלוחה 2