ניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה MA

תכניות הלימודים

תואר שני בניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה MA

להלן רשימת הקורסים
התכנית ללימודי תואר שני בניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה נפתחה לראשונה בישראל בשנה"ל תשס"ה,
והיא התכנית היחידה מסוגה בתחום.

תואר שני בניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה במגמת תפעול בתי חולים ושירותי בריאות MA

להלן רשימת הקורסים
פתיחת המגמה מותנית במספר מינימלי של משתתפים. במקרה בו המגמה לא תיפתח, מועמד שהתקבל למגמה יוכל לעבור לתכנית ניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה MA
התכנית עוסקת בניהול אגפים לוגיסטיים ואף מכשירה ומפתחת את עתודת החוקרים ומנהלי שרשרת ההספקה והלוגיסטיקה במדינת ישראל על מנת שיוכלו לענות על סוגיות לוגיסטיות בניהול וישתלבו באקדמיה ובמשק הישראלי על שלל מגזריו.
בשנים האחרונות ובמהלך תקופת הקורונה בפרט, תחום הלוגיסטיקה במערכת הבריאות קיבל משמעות מיוחדת הן ברמת המודעות, הן ברמת התעסוקה והן ברמת המחקר.
בתי חולים מודרניים ונותני שירותי בריאות כללים משלבים מנהלים ובעלי משרות תפעוליות במגוון תפקידים במספרים העולים על הצוות הרפואי והפרא-רפואי. זה הכרחי כדי להבטיח איכות גבוהה של שירותי הבריאות ותפעול יעיל של בתי החולים.
כתוצאה מכך, המחלקה לניהול באוניברסיטת בר-אילן מציעה תכנית לתארים מתקדמים המיועדת לאנשים שאינם רופאים כדי להכשיר מנהלים, חוקרים ואנשי מקצוע המתמחים בתפעול וניהול שירותים במערכות הבריאות.
המרצים בתוכנית הינם חוקרים ומרצים בכירים בתחום ומשלבים ידע אקדמי תאורטי ועדכני עם ניסיון רב בהוראה ובעבודה מעשית, מעורים במשק הישראלי ובמערכות הבריאות השונות.
התואר מתאים לעובדים ומנהלים בתחום הלוגיסטיקה ושרשרת הספקה בתחומי הבריאות והרפואה והתעשיות הרפואיות ובכלל, המעוניינים להרחיב את הידע האקדמי, המקצועי והמחקרי בתחומים אלו.
תכניות הלימודים מעניינות ומעשירות, נלמדות באווירה נעימה וידידותית מצד הסגל האקדמי והמנהלי כאחד.
זוהי תכנית מובנית (שנה אחת בלבד במסלול ללא תזה) המתאימה במיוחד לאוכלוסייה הלומדת תוך כדי עבודה (2 סמסטרים פרונטליים וסמסטר קיץ מתוקשב).

תנאי קבלה

לתכנית הלימודים יכולים להגיש מועמדות בעלי תואר ראשון, ממוסד אקדמי מוכר ובעלי ציון ממוצע של 85 לפחות.
בוגרי לוגיסטיקה, הנדסה, מדעים (Bsc), כלכלה - יוכלו להגיש מועמדות בממוצע של 76 לפחות.
בוגרי תואר ראשון במנהל עסקים ומקצועות הניהול - יוכלו להגיש מועמדות בממוצע של 80 לפחות.
כל זאת כמפורט במידע נוסף אודות תנאי קבלה.

מסלולי הלימוד

• מסלול א - כולל ביצוע מחקר (תזה), כתיבת התזה בהצלחה פותחת את השער ללימודי התואר השלישי. הוראות לכתיבת עבודת תזה נמצאות בתקנון הוועדה לתואר שני.
    עוד על כתיבת תזה בקישורים הבאים:
    נוהל תזה,  קריטריונים להערכת תזה.
    תכנית הלימודים כוללת: קורסי חובה (מתוכם "כלי מחקר מתקדמים" ו"סדנה לתזה") 26 נ"ז (13 נק"ז) + עבודת תזה לתואר שני ללא נק"ז (10 נ"ז שכר לימוד) = סה"כ 36 נ"ז (13 נק"ז)
  • מסלול ב - ללא מחקר (תזה). מסלול זה מיועד למועמדים המבקשים להרחיב את ידיעותיהם בנושאים הנלמדים ואינם מתכוונים להמשיך לתואר שלישי.
    תכנית הלימודים כוללת (היקף שעות): 22 נ"ז (11 נק"ז) חובה + 6 נ"ז (3 נק"ז) בחירה + 8 נ"ז (4 נק"ז) סמינריון = סה"כ 36 נ"ז (18 נק"ז).

קישור לסילבוסים באתר קטלוג הקורסים

מעבר ממסלול ב למסלול א

סטודנט המעוניין לעבור למסלול א יירשם לקורסים "כלי מחקר מתקדמים" ו"סדנת תזה". רק לאחר אישור הצעת מחקר ניתן לעבור למסלול א.
סטודנט שלא ישלים הגשת הצעת מחקר עד סוף סמסטר קיץ של שנה א, לא יוכל לעבור למסלול א.

סדרי הלימודים

• הלימודים מתקיימים ברצף: 2 סמסטרים פרונטליים - א וב, בהם ימי הלימוד הם חמישי 16-22 ושישי 8-14, וסמסטר קיץ מתוקשב.
  • קורס אנגלית, קורסי יהדות, קורסי ההשלמה ומבחני סוף סמסטר עשויים להתקיים בימים ובשעות אחרים.
  • סמסטר קיץ במחלקה לניהול יחל מיד בתום סמסטר ב' (תקופת הבחינות). סמסטר זה אינו חופף ללו"ז האקדמי המפורסם באתר בר אילן.
  • תכנית הלימודים הינה תכנית מובנת.
  • התלמיד יהיה חייב לסיים את לימודיו במסלול א עם (מחקר) במשך שנתיים ובמסלול ב (ללא מחקר) במשך שלושה סמסטרים רצופים.
  • הוועדה מאפשרת במקרים מוצדקים ובהמלצת ראש המחלקה והמנחה הארכה לשנת לימודים שלישית וזאת רק לתלמידים במסלול א (עם מחקר).

קורסי השלמה

קוד הקורס

שם הקורס

ש"ש

סמסטר

יום

שעות

55-902-01

חקר ביצועים

א

17-20 בזום

55-905-01

מבוא ללוגיסטיקה

א

מתוקשב

סטודנטים החסרים רקע אקדמי מתאים ושיתקבלו ללימודי התואר השני במחלקה לניהול יחויבו בקורסי השלמה. סטודנט שיחויב בלימודי השלמה יהיה סטודנט במעמד על תנאי או במעמד מיוחד ויהיה חייב לסיימם במהלך שנת הלימודים הראשונה, בממוצע משוקלל של 80 לפחות.
למידע נוסף אודות קורסי השלמה.

דרישות והנחיות משותפות לכל המגמות (מסלול א ו-ב)

לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני מצ"ב התקנון
שני קורסים המונים 4 ש"ש (לבוגרי בר-אילן קורס אחד 2 ש"ש בלבד) במתכונת מתוקשבת (למידה דרך המחשב). אין משבצת פרונטלית לקורסים מלבד מפגשים בודדים להכוונה ולשאלות.

ידיעת שפות
בתוכנית זו במסלול ב ללא תזה אין חובת אנגלית לתואר שני.
מסלול א עם תזה - פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים – ראה באתר המחלקה לאנגלית.

פטור מקורסי התמחות

• סטודנט שהחל אך לא סיים לימודיו לתואר שני במוסד אקדמי מוכר, ולמד ב-4 השנים האחרונות קורס זהה או מקביל, הן בתוכנו והן בהיקפו לזה הנדרש בתכנית לימודי תואר שני, והשיג ציון 80 לפחות, יוכל להגיש בקשה לפטור מהקורס.
  • האפשרות לפטור מקורסים בגין לימודים קודמים קיימת עד לסך 16 נ"ז (8 נק"ז) במסלול ב ו-8 נ"ז (4 נק"ז) במסלול א.
  • בקשות לפטור או המרה של קורסים יש להפנות למזכירות תארים מתקדמים במחלקה לניהול. הסמכות לאישור פטור או המרה של קורסים היא בידי הוועדה לתואר שני האוניברסיטאית. את הבקשה יש להגיש על גבי טופס פניה מתאים.

שינויים ועדכונים בתכניות הלימודים
תכניות הלימודים המוצגות במסמך זה הינן בהתאם לתכניות המאושרות והשינויים המוצעים לקראת שנה"ל. במסגרת הפעילות האקדמית לאישור תכניות הלימודים ייתכנו שינויים ועדכונים בתכניות אלה. עדכונים שוטפים בעניין תכניות הלימודים יופיעו באתר המחלקה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למחלקה
טלפון: 03-5318276
דוא"ל: malm@biu.ac.il

ייתכנו שינויים בפרטי המידע הנ"ל