מערך תמיכה במחקר

25/6/2023

לחברי הסגל ולתלמידי המחקר בבית ספר לניהול שלום רב,

שמי גלית בוטבול, ואני משמשת כיועצת סטטיסטית למחקרים אמפיריים.

אני מזמינה אתכם ואתכן בשמחה להעזר בי, לצרכי ניתוחים סטטיסטיים של מחקריכם.

במסגרת תפקידי, אני נותנת ייעוץ לחברי הסגל של בית הספר במחקריהם השוטפים, ולתלמידי התואר השלישי, בעבודות הדיסרטציה שלהם.

על בסיס מקום פנוי בלבד, אוכל לתת ייעוץ גם לסטודנטים בתואר השני, בעבודות התיזה שלהם.

שעות הקבלה שלי לאורך שנת הלימודים הקרובה יהיו:

*בסמסטר קיץ תשפ"ג:  בימי ב', בין השעות 9:00-11:30.

*בסמסטר א' תשפ"ד:    בימי א', בין השעות 9:00-11:30.

*בסמסטר ב' תשפ"ד:    בימי ה', בין השעות 9:00-11:30.

*בסמסטר קיץ תשפ"ד: בימי ג', בין השעות 9:00-11:30.

הייעוץ יינתן באופן פרונטלי (בניין 502 חדר 13) או מקוון (באמצעות ZOOM), בתיאום מראש.  ניתן לתאם פגישות באמצעות הדוא"ל:  galit.cb@gmail.com, או באמצעות הטלפון / ווטסאפ: 052-3244791.

מספר דגשים, למי שמעוניין.ת בייעוץ:

  1. את נתוני המחקר ניתן להקליד בקובץ Excell או בקובץ נתונים בתכנת SPSS. העיבודים יבוצעו באמצעות SPSS. בעת הקלדת הנתונים, נא להקפיד על מתן שמות למשתנים באנגלית. שם משתנה יכול לכלול אותיות וספרות בלבד, ללא רווחים או סימנים מיוחדים (פרט לקו תחתי), ובכל מקרה, להתחיל באות.
  2. את הנתונים תעבירו אליי מראש באמצעות הדוא"ל, ובאמצעותו גם אעביר לכם בסיום כל מפגש את תוצרי המפגש.
  3. נא העבירו אליי את כל המידע על כלי המחקר בהם אתם משתמשים. לדוגמה: במידה ומשתמשים בשאלון כלשהו, נא שלחו אליי את הפירוט של מפתחי השאלון לגבי אופן ציינון השאלון, מהם הפריטים שהינם בסקאלה הפוכה, האם ישנם גורמים לשאלון, ואם כן – אילו פריטים משתייכים לאיזה גורם, מהם המהימנות והתוקף של השאלון במחקרים קודמים, וכו'. כמו כן, אנא שלחו אליי עותק של השאלון עצמו, כפי שהוצג לנבדקים.
  4. אם יש בידכם הצעת מחקר הרלוונטית למחקר הנדון, אנא שלחו אותה אליי גם. זאת, על מנת שאוכל "להכנס יותר בקלות" לעיקרי המחקר שלכם.
  5. הליך הייעוץ הינו הליך חשיבה ועבודה משותפים שלי ושל הנועצים. מטרתי היא לסייע לכם בתהליך; להאיר נקודות; להציע סוגי ניתוחים, שאלות מחקר והשערות, שאולי לא חשבתם עליהם; להוליך אתכם בנבכי הסטטיסטיקה; ולבצע עבורכם את החלקים הטכניים של עצם הניתוח. יחד עם זאת, המחקרים הם שלכם, ואתם עומדים מאחוריהם. אני אסביר ואנחה אתכם לגבי כללי כתיבת הממצאים שהתקבלו, אולם את חלק הכתיבה עצמו, אתם תבצעו בעצמכם.
  6. סוף מעשה במחשבה תחילה – מומלץ להגיע לייעוץ כבר תוך כדי תהליך תכנון המחקר, ולא רק בשלב העיבודים הסטטיסטיים. זאת, על מנת לבנות את מערך המחקר, שאלות המחקר, כלי המחקר, והליך הדגימה, בצורה אופטימלית.

בברכת שנת מחקר פוריה ומוצלחת לכולנו,

ד"ר גלית בוטבול