תואר ראשון בניהול טכנולוגיה BA (חד-חוגי)

להרשמה

חדש – החל מתשע"ו - תואר ראשון בניהול טכנולוגיה

ראש תחום - דר' אמיר אלאלוף   Amir.Elalouf@biu.ac.il

מזכירות התואר הראשון ba.lm@biu.ac.il

ניהול טכנולוגיה |  תואר בניהול טכנולוגיה | לימודי ניהול טכנולוגיה

מה זה ניהול טכנולוגיה?

ארגונים שונים ומגוונים, מכלל הסקטורים והתעשיות, מצויים כיום בעיצומה של מהפכת חדשנות טכנולוגית הנובעת מההבנה שניתן לרתום את הטכנולוגיה לצרכי הארגון על מנת להתייעל, למקסם הכנסות ולהתרחב לשווקים חדשים. מנהלי טכנולוגיה הם אנשי מפתח בארגון המסוגלים לאתר את הטכנולוגיות הללו, להטמיע אותן בעבודה היומיומית ולהפיק מהן את המרב.

ניהול טכנולוגיה מתמקד בעיצוב, פיתוח, תפעול ושימוש במוצרים טכנולוגים. הוא מתרכז בהענקת שירותים שונים לארגונים וחברות במטרה להגביר את יעילותם וערכם בשוק. מנהלי טכנולוגיה עוזרים לארגונים לנווט בעולם הטכנולוגי המתפתח דרך זיהוי הצרכים הטכנולוגים, פיתוח פתרונות יצירתיים והענקת תמיכה טכנית מתקדמת. הם אחראים על יישום התשתית הטכנולוגית ושמירה על האפקטיביות של התקני חומרה, תוכנות, רשתות ומערכות תקשורת. כלומר, מנהלי טכנולוגיה מייעצים כיצד ניתן להשתמש ולנצל את הקדמה הטכנולוגית לשיפור מהלכים עסקיים. הם מפקחים, מכוונים ומיידעים אודות פיתוחים טכנולוגים, מתרכזים בהעלאת פתרונות טכנולוגים לבעיות עסקיות ומוודאים יישום יעיל של היוזמות.

ארגונים במאה ה-21 זקוקים לעובדים בעלי יכולת ניהולית והכשרה אינטרדיסציפלינרית ייחודית, המשלבת בין מנהל עסקים וטכנולוגיה, שתאפשרנה להם לקבל החלטות מבוססות נתונים בסביבות עתירות טכנולוגיה. זהו הצורך העיקרי עליו עונה מסלול הלימודים לתואר ראשון בניהול טכנולוגיה: לשלב בין דיסציפלינות שעד כה נלמדו בנפרד תוך גישור על הפער בין המעשי לתיאורטי, באופן שיהווה לסטודנטים מקפצה לקריירה עתידית מתמשכת בתחום מבוקש ומתפתח. מסלול חדשני זה הוא הראשון מסוגו בארץ, והיחיד שמשלב לימודי ניהול עסקים עם טכנולוגיה. ניהול טכנולוגיה חכם כולל פיקוח על התהליך על כל מרכיביו, משלב הפיתוח ועד השיווק ללקוח, מהובלה של תהליך הרכש ועד להטמעה של הכלים הטכנולוגיים המיטביים לסוג הארגון, מטרותיו ותקציבו. הכישורים הללו דורשים הכשרה, ידע וניסיון ייחודיים אותם מקנה מסלול הלימודים החדשני לניהול טכנולוגיה.

 

מטרת המסלול

התוכנית נועדה להעניק לסטודנטים ידע מקיף על ניהול טכנולוגיה ולהקנות להם כלים מעשיים שיאפשרו להם לנהל את המערך הטכנולוגי בארגונים שונים, בין אם הם עוסקים בפיתוח טכנולוגיות חדשות, ובין אם הם עוסקים בתחומים אחרים ומבקשים למקסם את השימוש בטכנולוגיה לצורכי הארגון. הלימודים במסלול מכשירים את הסטודנטים לעבודה במגוון תפקידים שונים כגון ניהול פיתוח עסקי-טכנולוגי בחברות סטארט-אפ, ניהול פרויקטים, ניהול מוצרים ועוד.

 

מה לומדים?

המונח הכללי "טכנולוגיה" מתייחס למערכות מחשוב ומערכות מידע, מכשור מתקדם, טלפוניה קווית וסלולרית, שרתי אינטרנט, כלי רכב, רובוטיקה ועוד, ואילו "ניהול טכנולוגיה" מתייחס לשני היבטים משלימים של הטכנולוגיה: הראשון, ניהול תהליכי הלימוד וההטמעה של טכנולוגיות בארגונים, והשני - ניהול תהליכי הפיתוח בארגונים העוסקים בפיתוח טכנולוגיות חדשות.

כל ארגון עושה שימוש במגוון הטכנולוגיות הקיים בשוק ושואף לשימוש מושכל ויעיל בהן. שימוש שיאפשר לו למצות את המרב מהפוטנציאל העסקי-ארגוני שלו. הקורסים המגוונים שמציע התואר בניהול טכנולוגיה, כמו גם האינטגרציה ביניהם, מספקים לבוגרי המסלול את הידע הדרוש לניהול טכנולוגיה ומאפשרים להם לעמוד בחוד החנית בעולם משתנה ומתעדכן תדיר. זהו מסלול חדשני ויחיד מסוגו בארץ, המשלב ידע תיאורטי עם ידע מעשי עדכני ועם יישום הידע בשטח עוד בתקופת הלימודים.

רוצים ורוצות לדעת עוד על תואר בניהול טכנולוגיה? - למידע נוסף בנושא תואר ראשון בניהול טכנולוגיה או להרשמה ללימודי ניהול טכנולוגיה צרו עמנו קשר כעת ואנו נחזור אליכם בהקדם.

מה עושים עם תואר בניהול טכנולוגיה?

המון דברים. ניהול טכנולוגיה הפך לתחום שצומח וגדל במהירות ומעניק אפשרויות קריירה רבות וטובות. כל עסק- ללא קשר לגודלו או סוגו- זקוק למנהל טכנולוגיה, כך שתחום זה מבטיח מציאת עבודה, ביטחון תעסוקתי ואפשרויות קידום. מנהלי טכנולוגיה מבוקשים על-ידי גופים שונים ומגוונים כמו חברות פיננסיות, חברות ביטוח, ארגונים ממשלתיים, גופים רפואיים, חברות ייצור ולמעשה כל עסק שמתמודד עם כמות רבה של לקוחות ועובדים. כמו כן, בשונה מהרבה תארים אחרים, תואר במסלול ניהול טכנולוגיה הוא לא תואר עיוני בלבד, אלא תואר מעשי שמכין אתכם היום לעבודות הכי חשובות ונחשבות של המחר. כך תוכלו לנהל את מערך הטכנולוגיה בארגונים במגוון תפקידים שונים:

  • ניהול רכש טכנולוגי
  • ניהול מערכות המידע
  • ניהול מערך ההדרכה למערכות טכנולוגיות חדשות
  • ניהול פיתוח טכנולוגיה בתעשיית ההייטק
  • רישום פטנטים
  • ניהול פרויקטי פיתוח
  • גיוס מועמדים מתאימים לחברה

ניהול טכנולוגיה |  תואר בניהול טכנולוגיה | לימודי ניהול טכנולוגיה

תואר בניהול טכנולוגיה – רק במחלקה לניהול באוניברסיטת בר-אילן

  • המסלול היחיד בארץ לתואר ראשון בניהול טכנולוגיה
  • התואר מאוניברסיטת בר-אילן מקנה לסטודנטים ידע מעשי בנוסף לזה התיאורטי
  • המרצים במסלול הם טובי המומחים בתחום ולהם ניסיון אקדמי ומעשי כאחד
  • בוגרי המסלול יהיו החלוצים בתחום חדשני ומתפתח
  • אפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות לבוגרי המסלול, המהוות קרש קפיצה לקריירה מרתקת ומתגמלת

למה ללמוד ניהול טכנולוגיה


תוכן:


על המסלול:

המסלול מכין את בוגריו לניהול המערך הטכנולוגי בארגונים העושים שימוש בטכנולוגיה, כמו גם בארגונים שייעודם פיתוח טכנולוגיות חדשות. בוגרי המסלול יוכלו לנהל שני היבטים משלימים בארגונים: מחד גיסא, ניהול תהליכי הרכש, הלימוד וההטמעה של הטכנולוגיות. ומאידך גיסא, ניהול תהליכי הפיתוח בארגונים העוסקים בפיתוח טכנולוגיות חדשות.

אם אתם נהנים מפתרון בעיות, מעבודה עם הטכנולוגיות הכי חדישות, מניהול פרויקטים ומהנעת אנשים, אז קריירה בניהול טכנולוגיה היא הצעד הנכון עבורכם. המסלול מיועד לכם, אלו שלא מסתפקים רק בלימודים לתואר מעניין ומתגמל, אלא גם מחפשים מסלול ייחודי שמתאים לאתגרים העדכניים בתחום: 

  • מסלול חדשני ומיוחד במינו, העומד בחזית הטכנולוגיה הקיימת וצופה פני עתיד
  • תכנית לימודים מקיפה, המשתרעת על מלוא הספקטרום של הנושאים המרכיבים את התחום
  • קורסים ייחודיים שנבחרו בקפידה, חלקם נכתבו במיוחד למסלול זה
  • המרצים הטובים ביותר בתחום, לכולם ניסיון אקדמי משמעותי ורקורד מעשי מוכח
  • התנסות מעשית בנושאי הלימוד, החורגת מהתחום התיאורטי ומעניקה לסטודנטים ניסיון מעשי בתחום בו הם מבקשים לעבוד

רוצים ורוצות לדעת עוד על תואר בניהול טכנולוגיה? - למידע נוסף בנושא תואר ראשון בניהול טכנולוגיה או להרשמה ללימודי ניהול טכנולוגיה צרו עמנו קשר כעת ואנו נחזור אליכם בהקדם.

חזרה למעלה ↑


תנאי קבלה:

 

דרישות הקבלה למחלקה מופיעות באתר האינטרנט של האוניברסיטה - ידיעון לתואר ראשון. 

ציוני הבגרות והפסיכומטרי עוברים שקלול כפי המופיע באתר האוניברסיטה לקבלה לשנה"ל תשפ"א.

ניתן לבדוק את סיכויי הקבלה בעזרת מחשבון סיכויי קבלה של האוניברסיטה.

למידע על תנאי קבלה לעולים חדשים

חזרה למעלה ↑


מחשבון סיכויי קבלה:

למעבר למחשבון לחץ כאן

חזרה למעלה ↑


לימודים לתארים מתקדמים והמסלול הישיר:

לימודי המשך לתארים מתקדמים

במסגרת הלימודים ניתן לבחור בין  מסלולי לימוד לתואר שני (עם תזה וללא תזה) במחלקה לניהול:

  1. ניהול לוגיסטיקה עם עבודת מחקר בתחום ניהול טכנולוגיה
  2. ניהול תעשייתי
  3. בריאות הציבור וניהול מערכות בריאות

 

חזרה למעלה ↑


תכנית לימודי מסלול ניהול טכנולוגיה:

*יתכנו שינויים

התואר בניהול טכנולוגיה כולל מגוון רחב של קורסים אשר הידע שהם מספקים, כמו גם האינטגרציה ביניהם, מקנים לבוגרי התואר את הכלים הנדרשים לניהול טכנולוגיה הן בארגונים העושים בה שימוש והן בארגונים המפתחים טכנולוגיות חדשות. מסלול זה מורכב מקורסים ייעודיים שפותחו במיוחד עבורו, כדי להקנות לבוגריו את המיומנויות והפרספקטיבה הכוללת הנדרשות על-מנת לסייע לארגונים למצות את הפוטנציאל העסקי שלהם באמצעות ניהול מושכל של הטכנולוגיה, וכן באמצעות ניהול מיטבי של סביבת הפיתוח, טכנולוגית כאנושית.

תכנית הלימודים מגוונת וכוללת מקצועות יסוד כגון חקר ביצועים וסטטיסטיקה, לצד נושאים ייחודיים למסלול כגון יצירת ערך כלכלי לארגון באמצעות מערכות מידע, פיתוח מערכות מידע וניהולן, בינה עסקית, מחקר ופיתוח, ההיבטים המשפטיים של ניהול טכנולוגי, ניהול סיכונים טכנולוגיים, ניהול חברות הזנק, מערכות תומכות החלטה ממוחשבות, ועוד. טובי המרצים בתחום, שלהם ניסיון רב-שנים בניהול טכנולוגיה, ילמדו את מגוון הנושאים הייחודיים למסלול, כאשר בקורסים השונים יילמדו וינותחו תרחישים הלקוחים מהעולם האמיתי.

התואר כולל גם סמינריון מסכם ומעשי להקמת סטארט-אפ משלב הרעיון ועד שלב המוצר, על מנת לבחון כיצד מיישמים הסטודנטים את הידע שרכשו בתואר על מקרה מבחן מציאותי. חלק זה של התואר יתבצע בהנחייתם של מרצי המסלול, ומטרתו לספק לסטודנטים ניסיון מעשי ועדכני בתחום בו יעבדו.

התוכנית משקפת את אופיו הדינמי והמתפתח של תחום ניהול הטכנולוגיה ולכן מתעדכנת תדירות ונוספים לה קורסים ונושאי לימוד חדשים מדי שנה. בין היתר, נוספו לתוכנית הלימודים קורסים העוסקים בבינה מלאכותית ולמידת מכונה, קבלת החלטות במערכות תומכות החלטה בסביבת ביג דאטה, מסחר אלקטרוני, תכנות ב-Python, ועוד.

אפשרויות התעסוקה הפוטנציאליות לבוגרי התואר רבות ומגוונות, וכוללות את פניו השונים של ניהול מערך הטכנולוגיה בארגונים (ניהול הרכש הטכנולוגי, ניהול מערכות המידע, ניהול ההדרכות של מערכות טכנולוגיות חדשות, ועוד), כמו גם ניהול פיתוח טכנולוגיה בתעשיית ההייטק (רישום פטנטים, ניהול פרויקטי פיתוח, גיוס מועמדים מתאימים, ועוד).

רוצים ורוצות לדעת עוד על תואר בניהול טכנולוגיה? - למידע נוסף בנושא תואר ראשון בניהול טכנולוגיה או להרשמה ללימודי ניהול טכנולוגיה צרו עמנו קשר כעת ואנו נחזור אליכם בהקדם.


על הקורסים הנלמדים:

 

שם הקורס

המרצה

תיאור הקורס

ניהול טכנולוגיות מידע

 

Information technology management

 

מר אריק אדלמן

מטרת הקורס להקנות לסטודנט הכרות עם מושגים בתחום תשתיות מערכות מידע, עקרונות כלליים של מערכות מידע, טכנולוגיות ענן ו- Big Data ו- IOT . הסטודנט יכיר מבנה מסדי נתונים ויכתוב שאילתות לפילוח ולניתוח נתונים ב-Access.

ניהול טכנולוגיות 1

 

Technology management 1

 

ד"ר חנן מעוז

מטרת הקורס היא לערוך לסטודנטים היכרות מעמיקה עם שווקים ותעשיות טכנולוגיות בראייה רחבה וכוללת, ולפתח כלי ניתוח וכלי ניהול עבור מוצרים, שירותים ושווקים טכנולוגיים כמצופה מ-CTO (מנהל טכנולוגיות ראשי). עוד יסקור הקורס מסגרות חשיבה ואסטרטגיות פעולה המקובלות בתעשייה העולמית לצורכי ניתוח והערכה של תהליכי יצירה, יישום טכנולוגיות חדשות בסביבה תחרותית, שיווקן וניהולן. הקורס יכלול מספר מקרי בוחן (Case Studies) מהתעשייה המקומית והעולמית, ויספק היבטים מקצועיים מהעולם העסקי והפרקטי הנהוג בישראל ובעולם.

הקורס מתמקד במבוא לניהול טכנולוגיות במרחבי פעולה שונים וביניהם: ארגונים גדולים, פרויקטים טכנולוגיים וחברות הזנק. מטרת הקורס היא לספק כלי עבודה מודרניים בניהול טכנולוגיה במאה ה-21 ולהעניק תשתית מידע רחבה להבנה של מערכים ארגוניים והנדסיים בניהול טכנולוגיות, לרבות היבטים של תכנון, ביצוע ובקרה של פיתוח מוצרים ויישום מערכות מידע. הקורס מספק מנעד רחב של כלים, מתודות, חשיפה לתקנים של התעשייה, ובנייה רחבה של טקסונומיה בניהול תשתיות טכנולוגיות.

ניהול טכנולוגיות 2

 

Technology management 2

 

ד"ר חנן מעוז

ניהול טכנולוגיות מידע ותקשורת – חלק 2 – הינו המשך טבעי לקורס התשתיות (חלק 1). הקורס יתמקד בטכנולוגיות אלו מנקודת מבטם של מנהל מערכות המידע (CIO) וההנהלה הראשית בארגון. בין היתר יסקור הקורס מגמות עכשוויות בתעשיית המידע העולמית, יציג תהליכי הגדרת דרישות טכנולוגיות בארגונים גדולים, מתודולוגיות בפיתוח מערכות תוכנה, חומרה ותקשורת תוך התמקדות בניהול מושכל של פרויקטים טכנולוגיים והמסגרות המתאימות להם. עוד יוצגו במהלך הקורס טכנולוגיות ומערכי מידע ייחודיים כגון טכנולוגיות ויישומי ענן, מערכות לניהול כלל משאבי הארגון (ERP), מערכות לניהול קשרי ספקים וקשרי לקוחות (SCM, CRM). הקורס מספק מנעד רחב של כלים, מתודות, חשיפה לתקנים של התעשייה, ובנייה רחבה של טקסונומיה בניהול יישומים ומערכות טכנולוגיות.

הקורס יכלול מספר מקרי בוחן (Case Studies) מהתעשייה המקומית והעולמית (כימיקלים לישראל, אגף התקשוב בממשלת ישראל, Salesforce.com).

ניהול פרויקטים טכנולוגים

 

IT Project Management

פרופ' טל אבינדב

היכרות עם מבנה תהליכים המתקיים בפרויקט. בקורס יילמדו ויודגמו גישות, שיטות וטכניקות המסייעות לניהול מוצלח של מכלול התהליכים לביצוע פרויקט תוך התמקדות בפרויקטים טכנולוגיים.

מערכות תומכות החלטה בתעשייה*

 

Decision support systems in industry

 

 

 

היכרות עם מתודולוגיות ותהליכי הבניית ידע בארגון והתוודעות לדרכים בהן ניתן לעשות שימוש בידע זה לצורך מימוש מערכות תומכות החלטה ממוחשבות. הקורס יחשוף את הסטודנטים למערכות תומכות החלטה: יציג את הקשר ביניהן לבין מערכות המידע הממוחשבות בארגונים, יסקור גישות לפיתוח מערכות תומכות החלטה בהתאם לסוגים שונים של החלטות בארגונים: מערכות תיאוריות, מערכות לחיזוי וכלים לכריית מידע ובינה מלאכותית. הקורס כולל סקירת דוגמאות מהתעשייה והתנסות במימוש מערכת תומכת החלטה.

קבלת החלטות במערכות עתירות טכנולוגיה

 

Decision making in technology management

 

ד"ר פריאל לוי

הכרת המתודולוגיות הבסיסיות בקבלת החלטות בניהול, עם דגש על סביבות טכנולוגיה, מחקר ופיתוח. הקורס מתמקד בתורת קבלת ההחלטות הרציונאלית ובחיזוי החלטות בעולם האמיתי. במסגרת הקורס יבחנו מקרי מבחן באופטימיזציה סטטית קלאסית ולמידת מכונה.

עיצוב בסיסי נתונים*

 

Database design

 

מר אריק אדלמן

הקורס מקנה לסטודנט יכולת להבין לעומק את נושא מסדי הנתונים, תוך הבנת דיאגראמת ERD ותוך שימוש בסביבת פיתוח של-SQL Server .

תחום הData Science והשימושים שלו בתחום העסקי (Business Data Analytics) כוללים טכנולוגיות ושיטות המאפשרות איסוף ועיבוד כמויות עצומות של נתונים ממגוון רחב של מקורות שאינם בהכרח מאורגנים. נתונים אלו, מאפשרים לגופים עסקיים קבלת תובנות עסקיות חשובות ושיפור משמעותי בביצועים העסקיים.  הקורס עוסק בעקרונות שפת ה SQL. הסטודנטים יתרגלו במעבדות את מגוון הטכנולוגיות, הכלים והפתרונות, המסופקים בסביבת שפת ה SQL, וכן בחיבורה לעולם העסקי.

בינה עסקית

 

Business Intelligence

 

ד"ר מירב מלצמן

הכרת שיטות ניהול  מידע בארגונים ובחברות ואופן הפצתו בהם.

מטרות הקורס לחשוף את הסטודנטים לסוגי המידע הקיימים, ולפתח מיומנות בהקמת מחסני נתונים, שימוש בכלי בינה עסקית לניתוח המידע והצגתו. במהלך הקורס תוצג מתודולוגיה לניהול מאגרי נתונים,  אחזור מידע/בניית שאילתות חיפוש. בקורס יתנסו הסטודנטים בהקמת מערכת בינה עסקית.

שימושי מחשב בעולם הפיתוח הניהולי-טכנולוגי*

 

The unprecedented role of computers and information technology

 

מר אריק אדלמן

הייצור במפעלים תעשייתיים ובעסקים מסחריים בעולם הפיננסי הינו תהליך מורכב המתבסס על מספר רב של שלבי ייצור, משאבי ייצור וכמות גדולה מאוד של נתונים המשתתפים בתהליך, כל זאת כפי שמשתקף במערכות המידע.  בעיות בתחום הלוגיסטיקה כגון: רכש, מלאי, אחזקה, שינוע, וניהול רשתות הספקה דורשות מערכות מידע מורכבות שיאפשרו שימוש בכלים אנליטיים לניתוח נתונים. לכן מטרת הקורס היא להקנות ידע, כלים וניסיון מעשי למימוש המתודולוגיה המוצגת באמצעות מערכות מידע, פיתוחן והבנתן לעומק על בסיס דוגמאות מתחום התעשייה. זאת בשילוב כלי עבודה מעשיים כגון : אקסל,  SQL, ו- Python. השאיפה היא שבתום הקורס יהיה הסטודנט מסוגל להגדיר בצורה בהירה דרישות פיתוח של מערכת המידע, תוך הבנה של מרכיביה והארכיטקטורה שלה ואף לקחת חלק פעיל בתהליך פיתוח של מערכת כזו.

ניהול פיננסי בחברות טכנולוגיה

 

Financial management for technology start-ups

 

הכרת מושגי היסוד בשטח המימון והניהול הפיננסי. מטרת הקורס להקנות לסטודנטים מיומנויות בסיסיות ושיטות עבודה של ניהול פיננסי בחברות טכנולוגיות. ידע זה חיוני ביותר בתכנון המדיניות הפיננסית במסגרת רחבה יותר של האסטרטגיה העסקית של הפירמה. כמו כן, ידע זה יאיר הבנתם של נושאים נושקים כמו אסטרטגיות שיווק וייצור.

ניתוח ועיצוב

 

Analysis and design

 

היכרות עם שיטות הפיתוח של טכנולוגיות מידע, ובפרט שלבי התכנון, הניתוח והעיצוב. במסגרת הקורס יחשפו הסטודנטים למתודולוגיות וטכניקות של ניתוח ועיצוב מערכות מידע ושילובן בתהליכי עבודה בארגונים: ייזום מערכת מידע; חקר מצב קיים ואפיון הכרת כלים לניתוח בגישה מונחית עצמים (UML), מילון הנתונים; עיקרי שלב עיצוב המערכת; הגדרת סכמת בסיס הנתונים; יישום מערכת המידע; אחזקת מערכת מידע; הקמת מערכת המידע; ניתוח ועיצוב אתר אינטרנט למערכת.

סחר אלקטרוני*

 

E-commerce

 

 

זירת המסחר והקניות עוברת מחנויות פיזיות לחנויות אינטרנטיות. מטרת הקורס היא להקנות לתלמידים ידע בעקרונות התיאורטיים והמעשיים במסחר האלקטרוני מנקודות השקפה תיאורטית, טכנולוגית וחישובית. הקורס סוקר מגוון נושאים בחזית המחקר והתעשייה הנוגעים לשימוש במחשבים לצרכי פעילות מסחרית וכלכלית.  בנוסף, יחשפו הסטודנטים לטכנולוגיות חדשניות בעולם הפרסום המקוון ועולם המטבעות הווירטואליים.

שיווק ועיצוב מוצרים טכנולוגים (הייטק)*

 

Marketing and design of technological products

 

 

אחת המטרות המרכזיות של מדע השיווק הינה להשיג שביעות רצון לקוחות באמצעות בניית קשרי-לקוחות (Customer Relations) מבוססי ערך (Value-based). במרחב השיווקי ובעיקר בענפי ההיי-טק, השגת מנהיגות שוק או עליונות שוק ביחס למתחרים הינה אבן דרך בחשיבה אסטרטגית ותפעולית בתחומי השיווק, וכוללת בתוכה מערכי תכנון-שיווק רבים. מטרת הקורס היא על כן להניח את היסודות המושגיים, התיאורטיים והמעשיים, הניהוליים והתפעוליים, להבנה יסודית של מדע השיווק בדגש על שיווק טכנולוגיות. במהלך הקורס, ייחשף הסטודנט לראייה מודרנית של חשיבה שיווקית, החל מניתוח שווקים, תכנון מוצרים, תמחור שוק, ועד הפעלת ערוצי שיווק מתאימים. הקורס יועבר דרך פריזמה ניהולית ומעשית המספקת חשיפה הקשרית ליישומים שיווקיים המופעלים במסגרת ארגונית רחבה.

סמינר מחקרי (שנתי) בתחום:

הקמת מיזם טכנולוגי (סטארט אפ)

 

A guide to launching and running a start-up

 

ד"ר אמיר אלאלוף וד"ר חנן מעוז

הסמינר הינו שנתי ומשלב למידה פרקטית בתחומים מקצועיים הקשורים לטבורה של התעשייה הטכנולוגית בישראל.

מטרות הקורס הן לסקור, ללמוד, לנתח, לתרגל וליישם תיאוריות, מודלים ושיטות ליזמות וחדשנות בבניית חברות הזנק (סטארט-אפ).

הקורס יסקור מנעד רחב של שיטות ותהליכים המקובלים בתעשייה העולמית המאפיינים את עולם היזמות המאתגר של המאה ה-21. הרקע המעשי והתיאורטי שיקנה הקורס, בשילוב יישום המידע, באמצעות הקמת חברת דמה (קבוצות של סטודנטים), יאפשרו לסטודנט להבין את אתגרי עולם היזמות ויכינו אותו להתמודדות עמם.  

לקורס יש אופי פרקטי מובהק והוא כולל סימולציה של הקמת חברה ותפקידים, בניית תכנית אסטרטגית, עיצוב מפרט מוצר, שימוש בכלי תוכנה לעיצוב ופיתוח אבי-טיפוס, בניית "קנבס רזה" (Lean Canvas), ניסוח תכנית עסקית ושיווקית, ואף הצגה של תכנית המיזם לטובת גיוס הון סיכון בפורום ומליאה.

סמינר עיוני בתחום:

סוגיות מתקדמות בניהול טכנולוגיה

Advanced topics in technology management

 

ד"ר חנן מעוז, ד"ר אמיר אלאלוף 

הקורס מתמקד בלמידה עיונית של סוגיות מתקדמות בניהול טכנולוגיה כפי שעולה מן המגמות הקיימות בשנת 2019-2020 בשוק הטכנולוגי, המקומי והגלובלי.

מטרות הקורס הינן לסקור ולנתח תיאוריות מתקדמות, מודלים מעשיים ושיטות ונהלים להבנת האתגרים הטכנולוגיים העכשוויים עמם מתמודדים ארגונים. הסמינר יוביל את הלמידה העיונית באמצעות התמקדות בשלושה נושאים עיקריים:

1. טרנספורמציה דיגיטלית (Digital Transformation) – אתגרים של שינויים טכנולוגיים בארגונים (Enterprise) גדולים, בתחומי פיתוח מוצרים, שינוי תהליכים, ועיצוב תפקידים ומקצועות.

2. ניהול פרויקטים טכנולוגיים (Projects Portfolio) ומשילות טכנולוגית (ICT Governance).

3. בינה מלאכותית (AI) והצעת הערך העסקית שלה בתעשייה.

 

הישגי למידה מכוונים:

1. יכולת ניתוח מאמר אקדמי, בתחום ניהול הטכנולוגיה, על פי שיטה מקצועית מוסכמת.

2. שילוב מאמר עסקי למאמר האקדמי, כדי לזהות ולנתח קשרים מעשיים והשפעות המתרחשים בשוק הטכנולוגי.

3. ניהול ראיון מקצועי עם מנהל טכנולוגיה מענף קשור.

4. הצגת שדה התוכן הניהולי-טכנולוגי בפרספקטיבות מרובות (מבט אקדמי, ראייה עסקית, ניסיון מעשי בתעשייה).

היבטים משפטיים בניהול טכנולוגיה 

 

Legal aspects of technology management

 

עו"ד רו"ח איתן עבדו

הקורס מיועד להקנות לסטודנטים היכרות כללית עם מושגים נבחרים במשפט העסקי והמסחרי העשויים להתעורר בעבודתם בתחומי ניהול טכנולוגיה ובדגש על דיני חוזים, חוזים אחידים ודיני הקניין הרוחני. בקורס נעסוק באתגרים המשפטיים המודרניים שמציב העולם הטכנולוגי המשתנה ובהיבטים הקשורים בניהול טכנולוגי. כמו כן יציג הקורס את עולם התוכן הייחודי לתחום זה. בין הנושאים שילמדו בקורס: חוזים, חוזים אחידים, חוזים אלקטרוניים ועסקאות מקוונות, זכויות יוצרים בעולם הדיגיטלי, מאגרי מידע כנכס ארגוני וסודות מסחר, הלכות מסחר הוגנות והגנת סימני המסחר. הקורס ישלב הרצאות פרונטאליות עם דיונים, ניתוח אירועים, סימולציות.

יסודות ה-ERP  והE-Business

 

The foundations of ERP and E-Business

אריק אידלמן

היכרות עם תהליכים פיננסים ותפעוליים בארגון תעשייתי והמערכות המהוות את הבסיס לניהולו.

 

חזרה למעלה ↑


על המרצים:

ד"ר אמיר אלאלוף

ד"ר אמיר אלאלוף | ניהול טכנולוגיה  

ראש מסלול ניהול טכנולוגיה, מרצה וחוקר במחלקה לניהול באוניברסיטת בר-אילן. מתמחה בפיתוח אלגוריתמים יעילים, תורת התורים וסימולציה ממוחשבת, ומרצה בתחומים אלה בארץ ובחו"ל. בעל ניסיון בניהול פיתוח תוכנה במסחר אלקטרוני ובתכנון יישומים ניהוליים ייחודיים ועיצובם. שימש כיועץ לצה"ל בסימולציה ממוחשבת והטמעת כלי חישוב אנליטיים, וכיועץ לארגונים בהטמעת מערכות תוכנה ופיתוח עסקי. יועץ וחבר דירקטוריון בחברת הזנק העוסקת בפיתוח טכנולוגיה.

 

מר אריק אדלמן

מר אריק אדלמן | תואר בניהול טכנולוגיה  

מומחה עצמאי לפיתוח בסביבת האקסל מעל עשרים שנה בארגונים פיננסיים כגון חברות ביטוח גדולות, בנקים גדולים במשק הישראלי וכן בתי השקעות.

מרצה מצטיין מעל עשרים שנה במוסדות אקדמיים שונים כגון : אוניברסיטת אריאל, המכללה למנהל, המכון האקדמי טכנולוגי חולון, מרכז פרס, ומנטור במכללה למנהל עבור תלמידי שנה א'.

אחראי ומפתח קורסים טכנולוגיים בתואר ראשון ושני, מפתח כלי הוראה חדשניים ומיישם שיטות הוראה מתקדמות, הכוללות שיטות הוראה חדשניות ושילוב כלים טכנולוגיים לקידום ההוראה.

ד"ר שלום ברויאר

ד"ר שלום ברויאר | תואר ראשון בניהול טכנולוגיה  

מנכ"ל חברת Maxsoft  המתמחה ביישום מערכות ERP  בשוק התעשייתי ובעולם החקלאי.

 

ד"ר יעל דויטש

ד"ר יעל דויטש | לימודי ניהול טכנולוגיה  

מומחית בפיתוח מודלים מתמטיים לפתרון בעיות החלטה של יישומים מעשיים בתנאי אי-וודאות ובסביבה תחרותית תוך שימוש בכלים של אופטימיזציה ותורת המשחקים.

 

ד"ר חנן מעוז

ד"ר חנן מעוז | ניהול טכנולוגי  

מומחה בניהול טכנולוגיות בארגונים גדולים, ובחברות הזנק, בתחומי ניהול ביצועים וסיכונים בתחומים טכנולוגיים. חוקר פיתוח טכנולוגי ועסקי של מוצרי מידע ותקשורת והטמעת אסטרטגיות יזמות וצמיחה טכנולוגית בפעילות הארגונית השוטפת. כיהן במגוון תפקידי ניהול בכירים בתעשיית ההיי-טק המקומית והבינלאומית, בחברות גלובליות הנסחרות בנאסד"ק (IBM/Lotus, Oracle Corp., AudioCodes).

 

ד"ר דביר קווה

ד"ר דביר קווה | תואר בניהול טכנולוגיה  

פסיכולוג ויועץ ארגוני, מהחוקרים הראשונים בארץ בתחום הפסיכולוגיה החיובית ויישום תובנותיה בארגונים (positive organizational scholarship). בעל ניסיון בייעוץ למערכות אזרחיות ועסקיות, כמו גם בפיתוח מנהיגות אצל מנהלים ועובדים.

 

ד"ר אלכס קומן

ד"ר אלכס קומן | תואר ראשון בניהול טכנולוגיה  

מתמחה במערכות מידע וביצירת ערך כלכלי, ומרצה בנושאים אלו בארץ ובחו"ל.  פרסם עשרות מאמרים בכתבי עת אקדמיים בינלאומיים, ומשמש כפרשן כלכלי בעיתונות ובטלוויזיה.

 

מרצים אורחים:

עידית נוידרפר

עידית נוידרפר | ניהול טכנולוגי  

"הג'ינג'ית של עולם העסקים", יועצת להעצמת הנוכחות העסקית, שחקנית, מרצה ומנחה סדנאות על אומנות הפרזנטציה.

 

גדי שלסקי

גדי שלסקי | לימודי ניהול טכנולוגיה  

יזם סידרתי, משקיע ומנטור למיזמים בתחילת דרכם. החברה האחרונה שגדי הכיר וניהל בתחילת דרכה היא חברת אופטיבוס, חברה שמפתחת מערכות אופטימיזציה בזמן אמת לחברות תחבורה ציבורית. לפני אופטיבוס, גדי ניהל מספר חברות טכנולוגיה בתחום ההתייעלות האנרגטית, לומדות, שיווק ופרסום בסלולר ואבטחת מידע. גדי הוא בוגר אוניברסיטת בר-אילן בכלכלה ומדעי המחשב.

חזרה למעלה ↑


 

צרו קשר

המחלקה לניהול, מסלול ניהול טכנולוגיה

ראש המסלול: ד"ר אמיר אלאלוף

למידע נוסף פנו למחלקה לניהול בטלפון 03-5318276 

חזרה למעלה ↑