דבר ראש המחלקה

ברוכים הבאים למחלקה לניהול של אוניברסיטת בר אילן!

המחלקה מציעה מגוון של מסלולי לימוד אקדמיים בתחום הניהול. לתואר ראשון אנו מציעים שתי תכניות – ניהול לוגיסטיקה וניהול טכנולוגיה.

התכנית הוותיקה מבין השתיים היא התכנית לניהול לוגיסטיקה, שהוקמה ב-1989, ולה מסורת ארוכה של הכשרת אלפי אנשים בתחום. למעשה, בר-אילן היא האוניברסיטה היחידה בארץ שמציעה תכנית לימוד כזו, החל מתואר ראשון וכלה בדוקטורט. לימודי הלוגיסטיקה במחלקה לניהול פותחים הזדמנויות למנהלי העתיד להתנסות ולהתמחות בניהול שרשרת הספקה, מערכות מידע לוגיסטיות, מלאי ורכש, תובלה ושינוע, אחזקה והיבטים נוספים של ניהול לוגיסטיקה.

התכנית השנייה, ניהול טכנולוגיה, הוקמה ב-2016. מאז היא צברה תאוצה והפכה לתוכנית מובילה במחלקה. התכנית משלבת בין ההיבט הטכנולוגי והניהולי ומקנה מגוון מיומנויות. באמצעות קורסים מרתקים העוסקים בחזית הפעילות בישראל ובעולם, צוללת התכנית אל עולם המו"פ, עיצוב מוצרי דיגיטל וניהולם, ניהול טכנולוגיות מידע ופרויקטים טכנולוגיים, יזמות סטרט-אפ, מערכות בינה מלאכותית, מסחר אלקטרוני ושיווק דיגיטלי. ההיבט ההתנסותי של התכנית מתכתב עם פריצות הדרך הטכנולוגיות של המאה ה-21 ומקנה לסטודנטים הזדמנות להיחשף לחברות היי-טק דרך למידה חווייתית. המרצים במסלול משלבים בין ניסיון אקדמי מרשים לרקורד מעשי מוכח, והסטודנטים זוכים לליווי אישי ומשוב של מנטורים מהתעשייה.

שתי התכניות מכינות את בוגרינו לשוק העבודה ותורמות להשתלבותם בארגונים פרטיים וממשלתיים, ותיקים כחדשניים. הידע העכשווי שלהם ובקיאותם בתחום מקנים לבוגרינו יתרון משמעותי בקבלה למקומות עבודה ובקידום מקצועי. על כך יעידו הבוגרים הרבים של התכנית לניהול לוגיסטיקה, ולאחרונה אנו מתרשמים גם מהצלחתם הרבה של בוגרי התוכנית לניהול טכנולוגיה שיצאו לשוק בשנים האחרונות.

אנחנו שואפים שתגיעו הכי גבוה שאפשר, ועל כן מייחסים חשיבות רבה ללימוד לתארים מתקדמים, ומעודדים הן את בוגרי המחלקה והן סטודנטים חדשים להמשיך בלימודיהם ולערוך מחקרים. אנו מציעים מספר תכניות ללימודים מתקדמים. תכנית אחת היא לימודי תואר שני בניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה. התכנית עוסקת בניהול אגפים לוגיסטיים ומכשירה עתודה של מנהלי שרשרת הספקה ולוגיסטיקה, כמו גם חוקרים בתחום. לאחרונה נפתחה תכנית נוספת בניהול לוגיסטיקה ושרשרות הספקה במגמת תפעול בתי חולים ושירותי בריאות. תכנית אחרת שהמחלקה גאה להציג היא התמחות בניהול תעשייתי, בה ניתן דגש לחשיפת הסטודנטים למנהלים בארגונים מובילים בתעשייה. התכנית מכינה את בוגריה להשתלב בתפקידי ניהול ותפעול בדרגים בינוניים ובכירים, ומעניקה ארגז כלים תיאורטי ומעשי להתמודדות בסביבה המאופיינת בשינויים מתמידים.

שתי תכניות נוספות לתארים מתקדמים הן תכנית ללימודי מוסמך בניהול מערכות בריאות, וכן תכנית לניהול מערכות בריאות במגמת בריאות הציבור. שתיהן מיועדות לסטודנטים המגיעים מתוך מערכות הבריאות בישראל ובעולם, מתחומים של ניהול בתי חולים וקופות חולים, אפידמיולוגיה, אתיקה ובריאות וכן חקיקה רפואית. תכניות אלו מיועדות להעניק למוסמכים את הכלים הנדרשים על מנת שיוכלו לשמש כאנשי ניהול במערכות בריאות.

בכל מסלולי הלימוד לתארים מתקדמים אנו מדגישים הן את הפרקטיקה והן את המחקר. לפיכך, אנו מציעים הן מסלול ללא תזה, והן מסלול עם תזה עבור סטודנטים המעוניינים לעסוק במחקר, כשחלקם מתעתדים ללמוד במסלול לדוקטורט. המחלקה מעודדת את תלמידיה לבחור במסלול עם תזה וגם מציעה להם תמיכה משמעותית. כאן המקום לציין כי חברי הסגל האקדמי הם בראש וראשונה חוקרים מצטיינים המעוניינים לשלב סטודנטים במחקריהם. הדבר מאפשר להם לתרום למחקר ופיתוח אקדמי, וכן חושף את הסטודנטים לעולם המחקר ולאפשרויות יישומו.

כל תכניות המוסמך שלנו במסלול ללא תזה מתוכננות לשנה אקדמית אחת, הכוללת שלושה סמסטרים עוקבים (כולל סמסטר קיץ). גם במסלול זה, אנו שואפים לשיתוף פעולה עם התעשייה בתחומי מחקר, על מנת לאפשר לסטודנטים ליישם את הידע אותו צברו, ולפתח קריירה בלוגיסטיקה, בניהול תעשייתי או בניהול מערכות בריאות.

למועמדים בעלי ניסיון ניהולי, אנו מציעים תכנית מיוחדת לניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה למנהלים, שמטרתה למנף ולשפר את יכולותיהם הניהוליות בתחומי עיסוקם. בתכנית משתתפים מרצים אטרקטיביים ועתירי נסיון מתחומים ניהוליים שונים, החושפים את המנהל הנוכחי למגוון נושאים, ופותחים בפניו אופקים חדשים.

נשמח לראותכם בקרוב במחלקתנו. בהצלחה בלימודים!

בברכה,

פרופ' טל אבינדב