תואר שני בבריאות הציבור וניהול מערכות בריאות MHA

תכנית הלימודים
התכנית ללימודי תואר שני בבריאות הציבור וניהול מערכות בריאות מיועדת  לעוסקים במקצועות הבריאות השונים. התכנית משלבת ידע אקדמי מעשי ומחקרי לצד כלים איכותיים וכמותיים בתחום הניהול המותאמים למאפייני מערכת הבריאות בארץ תוך השוואה למערכות בריאות בעולם. לפיתוח המיומנות הניהולית, שיפור תהליכים במערכת הבריאות ויישום כלים ניהוליים לקידום מחקרים כלכליים, חברתיים וסביבתיים בתחום ניהול ומדיניות בריאותמטרת תכנית המוסמך הנה להעשיר את הידע התיאורטי ולהקנות כלים מתקדמים בתחום בריאות הציבור וניהול מערכות בריאות.
התכנית מקנה לעוסקים במקצועות הבריאות יכולת ליישם גישות חדשות בניהול ארגוני בריאות ובהתמודדות עם סוגיות במדיניות הבריאות. התכנית מקנה יכולת לחקור את מערכת הבריאות תוך שימוש בידע מתחום האפידמיולוגיה, קידום בריאות, ניהול, כלכלה, חקר ביצועים, קביעת מדיניות, ומדעי ההתנהגות.

תנאי קבלה לשנה"ל תשע"ט
לתכנית הלימודים יכולים להגיש מועמדות בעלי תואר ראשון, ממוסד אקדמי מוכר ובעלי ציון ממוצע של 85 לפחות (בכל לימודי התואר הראשון, לבעלי תואר דו-חוגי ייעשה ממוצע בין הציונים הסופיים של שני החוגים). בוגרי תואר ראשון ברפואה נדרשים בתעודת MD בלבד.
הקבלה מותנית במספר המקומות הפנויים במחלקה בהתאם לקביעת המחלקה. עוד על תנאי הקבלה.

מסלולי הלימוד:
מסלול א - כולל ביצוע מחקר (תזה), כתיבת התזה בהצלחה מאפשרת קבלה ללימודי התואר השלישי.הוראות לכתיבת עבודת תזה נמצא בתקנון הועדה לתואר שני.עוד על כתיבת תזה בקישורים הבאים: נוהל תזה, קריטריונים להערכת תזה.

14 ש"ש קורסי חובה + עבודת תזה לתואר שני= סה"כ 14 ש"ש (26 נ"ז). רשימת קורסים למסלול א.

מסלול ב - ללא מחקר (תזה). מסלול זה מיועד לאלה המבקשים להרחיב את ידיעותיהם בנושאים הנלמדים ואינם מתכוונים להמשיך לתואר שלישי.

12 ש"ש קורסי חובה + 3 ש"ש קורסי בחירה + 3 ש"ש סמינריון = סה"כ 18 ש"ש.רשימת קורסים למסלול ב.

קישור לסילבוסים באתר הספרייה למדעי החברה

מעבר ממסלול ב למסלול א
סטודנט המעוניין לעבור למסלול א יירשם לקורס "שיטות מחקר מתקדמות" בסמסטר ב של שנה"ל הראשונה.
סטודנטים שקיבלו ציון של 85 לפחות בקורס "שיטות מחקר מתקדמות" ו/או יעברו ריאיון אישי יוכלו להירשם לקורס "סדנה לתזה".
סטודנטים שבתום סדנת התזה יגישו הצעה לתזה לוועדה לתואר שני, יוכלו לעבור למסלול א.
סטודנט שלא ישלים הגשת הצעת מחקר עד סוף סמסטר קיץ של שנה א, לא יוכל לעבור למסלול א.

סדרי הלימודים

• הלימודים מתקיימים ברצף (סמסטרים א, ב, קיץ, א) במתכונת חצי יום לימודים, יום ה' אחה"צ+יום ו'.
  • קורסי ההשלמה עשויים ומבחני סוף סמסטר עשויים להתקיים בימים ובשעות אחרים.
  • תכנית הלימודים הינה תכנית מובנת.

התלמיד יהיה חייב לסיים את לימודיו במסלול א עם (מחקר) במשך שנתיים ובמסלול ב (ללא מחקר) במשך ארבעה סמסטרים.
הוועדה מאפשרת במקרים מוצדקים ובהמלצת ראש המחלקה והמנחה הארכה לשנת לימודים שלישית וזאת רק לתלמידים במסלול א (עם מחקר).
תלמידים שיחויבו וילמדו בפועל קורסי השלמה בהיקף של מעל 8 ש"ש יהיו זכאים לשנת לימודים נוספת מעבר לארבעה סמסטרים.

לימודי השלמה
סטודנטים החסרים רקע אקדמי מתאים ושיתקבלו ללימודי התואר השני במחלקה לניהול יחויבו בקורסי השלמה כמפורט. על הסטודנטים להירשם ולסיים את דרישות קורסי ההשלמה תוך שנה אחת בלבד אשר תכלול: סמסטר א, ב וקיץ החל מהמועד בו התקבלו ללימודים.
סטודנט שיחויב בלימודי השלמה יהיה סטודנט במעמד על תנאי או במעמד מיוחד ויהיה חייב לסיימם במהלך שנת הלימודים הראשונה, בממוצע משוקלל של 80 לפחות.עוד על קורסי השלמה.

דרישות והנחיות משותפות לכל המגמות (מסלול א וב)

לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני, מצ"ב תקנון.

ידיעת שפות
אנגלית לתואר שני (פרטים על מבחני המיון, רמות הקורסים שייקבעו והקריטריונים למתן פטור לזכאים – ראה באתר היחידה לאנגלית).
ניתן להירשם לקורס מחלקתי באנגלית המשתלב בתוך מערכת השעות המובנת של התואר. הקורס אינו כלול בשכר לימוד לתואר שני וכרוך בתשלום נוסף.

פטור מקורסי התמחות

• סטודנט שהחל אך לא סיים לימודיו לתואר שני במוסד אקדמי מוכר, ולמד ב-4 השנים האחרונות קורס זהה או מקביל, הן בתוכנו והן בהיקפו לזה הנדרש בתכנית לימודי תואר שני, והשיג ציון 0 לפחות, יוכל להגיש בקשה לפטור מהקורס.
  • האפשרות לפטור מקורסים בגין לימודים קודמים קיימת עד לסך 8 ש"ש (16 נ"ז) במסלול ב ו-4 ש"ש (8 נ"ז) במסלול א .
  • בקשות לפטור או המרה של קורסים יש להפנות למזכירות תארים מתקדמים במחלקה לניהול  הסמכות לאישור פטור או המרה של קורסים היא בידי הוועדה לתואר שני האוניברסיטאית. את הבקשה יש להגיש על גבי טופס פניה מתאים.

שינויים ועדכונים בתכניות הלימודים
תכניות הלימודים המוצגות במסמך זה הינן בהתאם לתכניות המאושרות והשינויים המוצעים לקראת שנה"ל.
במסגרת הפעילות האקדמית לאישור תכניות הלימודים ייתכנו שינויים ועדכונים בתכניות אלה.
עדכונים שוטפים לגבי תכניות הלימודים באתר המחלקה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למחלקה:

דוא"ל  mha@biu.ac.il

טלפון 03-5318276 שלוחה 2 (משיבון בלבד(