שלחו לחבר

ראש התכנית ד"ר יובל הדס:  Yuval.Hadas@biu.ac.il

דוא"ל התכנית: malm@biu.ac.il

תכנית הלימודים
המחלקה לניהול רואה עצמה כגשר המקשר בין העולם האקדמי-מחקרי ובין העולם העסקי.
חברי הסגל במחלקה מובילים תוכניות מחקר מגוונות ופעילים בחזית המחקר הבינלאומי.
מחקריהם משלבים בין פיתוח תיאוריות מתקדמות לפיתוח כלים מעשיים, שמטרתם לסייע למנהלים בקבלת החלטות טובות ורווחיות יותר בתחומי הניהול השונים.

תוכנית המנהלים הינה תוכנית ייחודית ללימודי תואר שני בניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה למנהלים ולאנשי מקצוע בכירים בשנה אחת בלבד.

התוכנית הוקמה בשנת 2010 והינה עתירת ניסיון. עד היום סיימו במסגרתה למעלה מ-10 מחזורים, הכוללים מאות מוסמכים, ביניהם נמנים מנהלים בעמדות מפתח.
תוכנית זו נועדה להכשרת מנהלים ובכירים בתפקידים מובילים, המעוניינים לרכוש כלים חדשניים ומעשיים להצלחה בעולם הניהול, הלוגיסטיקה והעסקים
. בתכנית קורסים בתחומי הלוגיסטיקה והתפעול ברמות השונות, והיא שמה דגש על ההיבטים הניהוליים והיישומיים בניהול לוגיסטיקה, שרשראות הספקה, מערכות תובלה ושינוע ומערכות ERP ו- .E-Business
ההכשרה מקנה למנהלים כלים המסייעים לפיתוח החשיבה הניהולית ולראיית הצרכים הנוכחיים והעתידיים של העולם הלוגיסטי, תוך שילוב בין תיאוריה ופרקטיקה והרצאות אורח של מיטב מומחים בתחומים השונים. התוכנית מיועדת למנהלים בעלי רקע אקדמי וניסיון ניהולי עשיר, שהשלימו פרק בקריירה שלהם ומעוניינים בהעמקת מקצועיותם בניהול בתחום הלוגיסטיקה. המשתתפים הם מנהלים שבחרו לפתח את עצמם בדרכם לתפקידי ניהול בכירים או כאלו שנבחרו על ידי מעסיקיהם כראויים להשקעה מהותית.
המנהלים הלומדים בתוכנית נהנים מתמיכה מקיפה של צוות מקצועי ומיומן. המסגרת הניהולית והמנוסה של התוכנית בעלת יכולת מוכחת לפתור בעיות אקדמיות ואדמיניסטרטיביות באופן אפקטיבי כחלק מהבנת סדר יומם העמוס של המנהלים הלומדים. הסגל המנהלי והסגל האקדמי מעניק יחס אישי ומקצועי לכל סטודנט.

גודל הכיתה והתמהיל שלה מאפשרים דינמיקה טובה של הפרייה הדדית וקרקע פורייה ליצירת קשרים עסקיים, מקצועיים ובינאישיים.
המנהלים הלומדים בתוכנית מייצגים מגוון רחב של סקטורים, עיסוקים ורקעים אקדמיים.
הרכב הכיתה מבטיח העשרה הדדית ודו שיח מתמשך בין התיאוריה האקדמית לפרקטיקה
.

רשת הקשרים הנוצרת במסגרת התוכנית תשרת את המנהלים הלומדים בה הן בעשייה היומיומית שלהם והן בצמתי ההחלטה, כבר במהלך התוכנית ובשנים הבאות.
המרצים בתוכנית בכירים בתחומם ומשלבים ידע אקדמי, תיאורטי ועדכני עם ניסיון רב בהוראה ובעבודה מעשית, מעורים במשק ובכלכלה הישראלית.
תחומי הלוגיסטיקה חשובים עד מאד להצלחתו של כל ארגון, חברה ועסק – הביקוש למנהלים איכותיים בתחום גובר. בוגרי התוכנית עובדים כיום בתפקידים מגוונים בתעשייה, בצבא, ברשויות תחבורה יבשתית, ימית ואווירית, בחברות עמילות מכס ושילוח, בתעשיות עתירות ידע ואף בתחומי בנקאות וכלכלה בארץ ובחו"ל.
התואר המוענק למוסמכי התוכנית הינו תואר שני בניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה - מסלול מנהלים של אוניברסיטת בר-אילן.

מסלול לימודים
תכנית המנהלים הנה תכנית ללא מחקר (ללא תזה).
תכנית הלימודים במסלול זה כוללת: 20 נ"ז חובה + 8 נ"ז בחירה + 8 נ"ז סמינריון = סה"כ 36 נ"ז.
רשימת הקורסים בתכנית (ייתכנו שינויים):

שם הקורס

קוד קורס

נ"ז

משחק עסקים

ניהול שרשרת ההספקה

ניהול מערכות תובלה ושינוע

היבטים כספיים בניהול

כלכלה למנהלים

ניהול מערכות רכש והספקת מלאי מתקדמות

ניהול טכנולוגיות ומערכות מידע לוגיסטיות

ניהול השירות

היבטים משפטיים בניהול

מנהיגות בניהול אנשים

ניהול תשתיות גלובליות

שיטות וכלי ניהול מתקדמים (מתוקשב)

סמינריון

סה"כ

תואר ראשון במוסד מוכר בממוצע לפחות + ניסיון ניהולי מוכח של 3 שנים לפחות.
חובה להגיש קורות חיים.

התוכנית נועדה להכשרת מנהלים, ולכן כדי להבטיח כיתה עם תמהיל איכותי, המתקבלים צריכים לעמוד בתנאי סף של ניסיון ניהולי או מקצועי משמעותי מוכח של 3 שנים לפחות, בנוסף לתואר ראשון בממוצע 76 לפחות.

קורס השלמה
55-905 מבוא ללוגיסטיקה (קישור לסילבוס)
סטודנטים שלא למדו קורס זה במסגרת אקדמית יידרשו להשלים את הקורס באופן מתוקשב במסגרת התוכנית בסמסטר א.
סטודנט שיחויב בקורס השלמה יהיה סטודנט במעמד על תנאי ויהיה חייב לסיימו בממוצע משוקלל של 80 לפחות.

סדרי הלימודים
הלימודים מתקיימים ברצף: 2 סמסטרים פרונטליים - א וב, בהם ימי הלימוד הם חמישי 16-22 ושישי 8-14, וסמסטר קיץ מתוקשב.
קורסי ההשלמה ומבחני סוף סמסטר עשויים להתקיים בימים ובשעות אחרים.
תכנית הלימודים הינה תכנית מובנת.
התלמיד יהיה חייב לסיים את לימודיו במשך שלושה סמסטרים רצופים.

לימודי יהדות
על פי הדרישות הכלליות לתואר השני מצ"ב התקנון

שני קורסים המונים 4 ש"ש (לבוגרי בר-אילן קורס אחד 2 ש"ש בלבד) במתכונת מתוקשבת (למידה דרך המחשב). אין משבצת פרונטלית לקורסים מלבד מפגשים בודדים להכוונה ולשאלות.

שינויים ועדכונים בתכניות הלימודים
תכניות הלימודים המוצגות במסמך זה הינן בהתאם לתכניות המאושרות והשינויים המוצעים לקראת שנה"ל. במסגרת הפעילות האקדמית לאישור תכניות הלימודים ייתכנו שינויים ועדכונים בתכניות אלה. עדכונים שוטפים בעניין תכניות הלימודים יופיעו באתר המחלקה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות למחלקה
טלפון: 03-5318276