תואר ראשון בניהול לוגיסטיקה (חד-חוגי) B.A.

להרשמה

תואר ראשון בניהול לוגיסטיקה- על שם משפחת לבנת

ראש התחום ד"ר טטיאנה צ'רנונוג Tatyana.Chernonog@biu.ac.il

מזכירות התואר הראשון ba.lm@biu.ac.il

ניהול לוגיסטיקה, תואר ראשון בניהול לוגיסטיקה,  תואר בלוגיסטיקה

התואר בניהול לוגיסטיקה מקנה לסטודנטים הכשרה אקדמית ומעשית מקיפה לתפקידי ניהול בכירים בעולם העסקים של המחר. הלימודים במסלול משלבים תכנים מעולם הלוגיסטיקה עם תכנים מתחומי הניהול, הכלכלה ומערכות המידע.

ד"ר טטיאנה צ'רנונוג
ראש התחום: ד"ר טטיאנה צ'רנונוג

מאפייני המסלול:

• מסלול ניהול לוגיסטיקה משלב את תחום הלוגיסטיקה עם עולמות התוכן של כלכלה, טכנולוגיה, מערכות מידע וניהול עסקים

• מקנה לבוגריו ידע והבנה אקדמיים משולבים בהכשרה מקצועית פרקטית, המעניקים להם יתרון תעסוקתי
  • מורכב מקורסים ייעודיים שנבנו מתוך ראייה צופה עתיד של ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום ושל אפיקי הקריירה שהמסלול מציע לבוגריו

תנאי קבלה

למה ללמוד ניהול לוגיסטיקה בבר-אילן?

מה הופך את מסלול ניהול לוגיסטיקה לבחירה הנכונה עבורך?

ניהול לוגיסטיקה, תואר ראשון בניהול לוגיסטיקה,  תואר בלוגיסטיקה        ניהול לוגיסטיקה, תואר ראשון בניהול לוגיסטיקה,  תואר בלוגיסטיקה

ניהול לוגיסטיקה, תואר ראשון בניהול לוגיסטיקה,  תואר בלוגיסטיקה       ניהול לוגיסטיקה, תואר ראשון בניהול לוגיסטיקה,  תואר בלוגיסטיקה

ניהול לוגיסטיקה, תואר ראשון בניהול לוגיסטיקה,  תואר בלוגיסטיקה

מה זה ניהול לוגיסטיקה?

ניהול לוגיסטיקה הוא שם מקיף להתמחות מקצועית הכוללת את ניהול שרשרת האספקה הארגונית וכל מה שקשור בתכנונה, ייעולה, והפיקוח עליה. עוד כוללת התמחות מקצועית זו את אספקת החומר לליבת הייצור של הארגון, ותחומים משיקים נוספים כגון רכש ומלאים, תובלה ושינוע, תשתיות ייצור פיזיות, יישומים טכנולוגיים ואף כוח-אדם. לכל אלו גם שירותים נלווים רבים, אשר מנהל הלוגיסטיקה אחראי על איכותם וכמותם במקום, בזמן ובעלות הנדרשים.

מה המצב בתחום כיום?

תחום הלוגיסטיקה מצוי בעיצומה של מהפכה טכנולוגית, שעיקרה אופטימיזציה מתמשכת של ניהול הלוגיסטיקה בארגון. בעולם עסקים בו רוב הייצור מתרחש במזרח הרחוק, מתמקד ניהול הלוגיסטיקה ברכש, שינוע, החסנה והפצה. לניהול לוגיסטיקה ושיפור הביצועים השפעה משמעותית על שורת הרווח של הארגון, ולכן ארגונים עסקיים מצויים במרוץ מתמיד אחר מומחי ניהול לוגיסטיקה מוכשרים. גם בשל כך הפך ניהול לוגיסטיקה לאחד התחומים המשגשגים ביותר, הן באקדמיה והן בעולם העסקים, ללא תלות במצב המשק.

באילו תפקידים תוכלו להשתלב לאחר סיום הלימודים?

על מגוון התפקידים העצום הפתוח בפני בוגרי המסלול נמנים, בין היתר:

• מנהלי צוות ומחלקה
  • מנהלי שרשראות אספקה
  • מנהלי פרויקטים
  • מנהלי לוגיסטיקה
  • מנהלי תפעול
  • מנהלי פיתוח
  • קנייני רכש
  • מנהלי רכש
  • מנהלי הפצה
  • מנהלי מוצר
  • מנהלי מערכות מידע לוגיסטיות
  • מנהלי שילוח

ניהול לוגיסטיקה

המסלול מורכב מקורסים שנבנו במיוחד עבורו, במטרה להעניק לסטודנטים הלומדים בו הכנה מיטבית לשוק העבודה ולהקנות להם את המיומנויות והכלים המקצועיים הנדרשים להשתלבות בארגונים עסקיים בתפקידי מפתח בתחום. לשם כך מאגד המסלול קורסים ייחודיים מ-4 עולמות תוכן שונים המקיפים את כל הנושאים הרלוונטיים לתחום:

• מקצועות יסוד: מתמטיקה, סטטיסטיקה, חקר ביצועים
  • מקצועות ליבה לוגיסטיים: יסודות הלוגיסטיקה, ניהול רכש ומלאי, תובלה ושינוע, אחזקה, תמיכה לוגיסטית משולבת
  • כלכלה: מבוא למיקרו-כלכלה, מבוא למקרו-כלכלה, תיאוריות ויישומים במיקרו-כלכלה ובמקרו-כלכלה, מימון
  • מערכות מידע: מערכות מידע ניהוליות, יישומי מערכות מידע לוגיסטיות, ניהול מערכות מידע

תואר ראשון בניהול לוגיסטיקה

תכנית לימודים לשנה"ל תשפ"ד

תכנית לימודים לשנה"ל תשפ"ג

תכנית הלימודים לשנה"ל תשפ"ב

תכנית הלימודים לשנה"ל תשפ"א

רשימת קורסי בחירה לבחירה- לא כל הקורסים פתוחים לכל התכניות או לכל השנים, ישנן מגבלות. ייתכנו שינויים ברשימה.

תואר בלוגיסטיקה

דרכי הגעה ויצירת קשר:

המחלקה לניהול, בניין מס' 605, חדר 301, אוניברסיטת בר אילן

מפת הקמפוס

ba.lm@biu.ac.il

תנאי קבלה

דרישות הקבלה למחלקה מופיעות באתר האינטרנט של האוניברסיטה - ידיעון לתואר ראשון. ציוני הבגרות והפסיכומטרי עוברים שקלול כפי המופיע באתר האוניברסיטה . ניתן לבדוק את סיכויי הקבלה בעזרת מחשבון סיכויי קבלה של האוניברסיטה.

למידע על תנאי קבלה לעולים חדשים

לימודים לתארים מתקדמים

תואר שני

מסיימי התואר בהצלחה יוכלו להשתלב במגוון מסלולי הלימוד לתואר שני במחלקה לניהול בארבע תכניות אפשריות: ניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה, ניהול תעשייתי, ניהול מערכות בריאות ובריאות הציבור, וניהול שרשרת הספקה ולוגיסטיקה למנהלים.

תואר שלישי

בשנה"ל תשס"ז החלו לימודי תואר שלישי בלוגיסטיקה. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר

קישורים שימושיים:

תכנית הלימודים לשנה"ל תש"פ

תוכנית הלימודים לשנה"ל תשע"ט

תוכנית הלימודים לשנה"ל תשע"ח

תכנית הלימודים לשנה"ל תשע"ז

לימודים לתארים מתקדמים והמסלול הישיר

להרשמה או לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי תואר בניהול לוגיסטיקה במחלקה לניהולצרו קשר ונחזור אליכם בהקדם.